Bøger / skønlitteratur / digte

Det uforstyrrede sind


Beskrivelse


Skrifter i en blanding af små noter, essaylignende tekster og digte, der kredser om kunsten og vores forhold til naturen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2016

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 4. aug. 2016

Smuk og særlig udgivelse, der præsenterer den amerikanske kunstner Agnes Martins skrifter. For alle læsere med interesse for kunst og lyrik.

Den amerikanske billedkunstner Agnes Martin levede fra 1912-2004. Hun blev født i Canada, tog i 1940'erne til USA, hvor hun fik etableret et navn på New Yorks kunstscene. I 1960'erne forlod hun kunstscenen i New York og flyttede til New Mexico, hvor hun levede i eksil resten af sit liv. Hun var kunstner af hele sin sjæl og særligt interesseret i den mentale og meditative side af kunsten. Bogen indeholder en række af hendes skrifter gendigtet af Stinne Storm. Teksterne er en blanding af små noter, essaylignende tekster og digte. Teksterne kredser om tanker om kunsten, vores forhold til naturen, som den grundlæggende enhed der opretholder os samt hvordan vi lever i et samfund bestående af mange enheder - som mennesker, dyr, insekter, bakterier - ja alle dele.

Når man læser Agnes Martin er det tydeligt, at hun var en helt særlig kunstnerisk sjæl. Hendes tekster er smukke, sælsomme og meget tænksomme. Jeg kendte ikke Agnes Martin på forhånd, men er blevet meget nysgerrig efter at lære mere om hende og hendes værker. Teksterne er ikke svære og kan læses af alle.

Der findes ikke noget om Agnes Martin på dansk, men i 2015 kom den engelske biografi, om hendes liv.