Books / fiction for children / roman

17 km syd for Aalborg

Del af Zoom on

Description


10 unge fortæller i hver deres kapitel om deres oplevelser en weekend i Aalborg, og langsomt kædes oplevelserne med venskab, kærlighed, konflikter og drama sammen.

Reviews (4)


The libraries' assessment

d. 20. June 2012

By

By

Lone Rahbek Christensen

d. 20. June 2012

17 km syd for Aalborg er en letlæst kollektivroman for unge fra 13 år. Bogen er en glimrende, kortfattet ungdomsroman - ikke mindst for de svage læsere eller dem, som bare ikke orker en tyk bog.

Bogen er en letlæst ungdomsroman i Zoom on-serien, skrevet med en åben typografi, i lix 17. Historien følger 10 unge på 14-15 år i Aalborg i løbet af en weekend, og de fortæller hver deres historie i 10 korte kapitler. Personernes indbyrdes relationer opridses langsomt igennem bogen, så deres oplevelser til sidst er helt flettet ind i hinanden. Sproget er letlæst og nutidigt, med megen dialog. Det overordnede tema for bogen er grænser og frigørelse. Andre emner i bogen er typiske ungdomsrelaterede emner som venskab, kærlighed, fester og sex. Der er også spænding undervejs, bl.a. da to drenge tager på stop med en skummel lastbilchauffør, og da en dreng krydser en mark og får blod på skoen. Forfatteren Liva Skogemann har bl.a. skrevet artikler om tegneserier, men debuterer nu som ungdomsforfatter. Forsiden er fængende og giver et godt indtryk af bogen.

Der findes mange andre gode ungdomsromaner, som omhandler de samme temaer, men jeg har ikke kunnet fremfinde andre kollektivromaner for unge, hvor handlingen langsomt stykkes sammen. I en anden nutidig ungdomsroman, Blodbrødre, af Carsten Folke Møller, 2012, fortælles handlingen på skift af bogens tre hovedpersoner.

17 km syd for Aalborg er en glimrende, nutidig ungdomsroman, som også kan bruges til svagere læsere.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 15. Nov. 2012

By

By

Lars Stubbe Arndal

d. 15. Nov. 2012


Politiken

d. 17. July 2012

By

By

Steffen Larsen

d. 17. July 2012


Børn & bøger

Årg. 65, nr. 6 (2012)

By

By

Anette Grønholt Andersen

Årg. 65, nr. 6 (2012)