Bogen har en relativ smal målgruppe. Med sin sammenlignende analyse af Abrahamfigurens betydning i religionerne henvender den sig primært folk, der er teologer eller folk, der beskæftiger sig seriøst med dette hjørne af religions- og kulturhistorie.
Trods alle kendte forskelle i de store religionssamfund, jøder, kristne og muslimer har man en figur til fælles: Abraham - Ibrahim i islam. I bogen her gennemgås de fælles udgangspunkter til den gamle patriark fra de ældste hellige skrifter og frem til den nyeste tænkning, der også berører filosofiske og kunstneriske felter. Bogen er skrevet af en tværgående gruppe af forskere bestående af teologer og litteraturfolk fra Københavns Universitet. Der gives en introduktion med udgangspunkt i den gammeltestamentelige beretning om Abraham-figuren (Ibrahim i islam), stamfader til folkeslagene. Forfatterne fører de forskellige spor op gennem tiden til nutiden, hvor der også er kastet et filosofisk blik på emnet, særligt hos Derrida. Emneopdelt litteraturliste.
Abraham er omtalt i en række religionshistoriske værker, men der ses ikke andre nyere monografier på dansk om ham og hans betydning. Asmussen: Muhammed, Jesus, Abraham er fra 1982.
Bogen er en indsigtsfuld og interessant analyse af Abrahamfigurens rolle og betydning for de kristne religioner og islam. Det er også et meget specialiseret studie med en snæver målgruppe.