For psykologer, socialpædagoger, socialrådgivere og andre, der arbejder professionelt med mennesker på kanten af tilværelsen.
Bogen tager udgangspunkt i professor i psykologi Preben Bertelsens teoretiske modeller for arbejdet med mennesker. Den har sit udgangspunkt i et antropologisk perspektiv på psykologien. Hvor psykologien som regel søger efter normative fejl og løsninger herpå, tager PB's positionsmodel udgangspunkt i, at alle mennesker har et tilværelsesprojekt. Det er derfra, man må møde mennesker og hjælpe dem til at få en tilværelse. Efter en introduktion til teorien, er bogens fokus i virkeligheden på, hvordan man omsætter den i den socialpædagogiske praksis. Det eksemplificeres via to socialpædagogiske være- og bosteder. Brohovedet i Hobro og Tårnvejskollegiet i Rødovre. Nogle meget engagerede og ærlige medarbejdere beretter om, hvordan de er inspireret af teorien, og hvordan de arbejder med den i praksis. Det er en sjældent set sammenstilling af teori og praksis, der bør kunne anvendes bredt i den socialpædagogiske og psykologiske virksomhed rundt om i landet.
Man kan få uddybet teorien i Preben Bertelsens bøger: Antropologisk psykologi, 2003 og Tilværelsesprojektet : det menneskeliges niveauer belyst i den terapeutiske proces, 1994.
En spændende og anderledes introduktion til at arbejde med mennesker på kanten af tilværelsen ud fra en antropologisk vinkel på psykologien.