Lisa rejser til Luhansk for at hjælpe sin bedstemor med at få afleveret et særligt klæde til onkel Kolja. Undervejs bliver Lisa klogere på familiens og Ukraines tumultariske historie. Til læsere af historiske slægtsromaner, særligt til læsere der holder af komplekse romaner.
Lisas bedstemor, 94-årige Aleksandra, broderer et klæde med familiens stamtræ. Kriser markeres med røde tråde i de sorte, afbrudte livslinjer. Det lykkedes hende at smugle klædet med, da hun i 1942 blev deporteret af nazisterne og sat i arbejdslejr i Tyskland. Men nu kan hun ikke komme videre med Koljas livslinje, for ingen har hørt fra ham, siden slaget om Luhansk i 2015. Lisa har besvær med at komme over grænsen fra Ukraine til Luhansk, men klarer den under forvirringen, da en mand træder på en landmine. Hun løber over grænsen, over de gule marker - falder, slår hovedet og vågner i et palads med sin afdøde oldefar, Nikolaj. Herefter veksles der mellem et realplan, som foregår i Luhansk, og et magisk realistisk plan, hvor Lisa får hele familiens og dermed også Ukraines tumultariske historie fortalt af sin oldefar.
Rørende, aktuel roman om slægters forbundethed. Trods stamtræ og navneforklaringer fremstår den kompleks med et omfattende persongalleri, spring i tid og sted, samt magisk realistiske elementer. Dog et værdifuldt bekendtskab for rette læser. Det er Hollandsk-ukrainske dramatiker Lisa Weedas romandebut.
Minder om Grå bierAugustmennesker og AugustmenneskerMinder om Grå bier og .