Bogen henvender sig til læsere, der vil vide mere om terrorisme, og Danmarks rolle i forbindelse med at give ophold til formodede terrorister i 1990'erne.
Bogen fortæller om egypteren Abu Talal, der får opholdstilladelse i Danmark i 1992. Han er et højtstående medlem og medstifter af den egyptiske terrororganisation al-Gama'a al-Islamiyya, som stod bag drabet på den egyptiske præsident Anwar Sadat i 1981. I den forbindelse blev han fængslet og tortureret, og efter sin løsladelse flyttede han sammen med flere medlemmer af organisationen til Pakistan nær den afghanske grænse. Her samarbejdede han med en række mænd, som skulle blive kendte medlemmer af al-Qaeda bl. a. Osama Bin Laden. Bogen beskriver, hvordan Danmark kommer i FBI's søgelys for at huse en række terrorister herunder Abu Talal og give dem mulighed for at sprede deres budskab, rekruttere medlemmer og være bagmænd for en lang række terroraktioner. PET og det danske politi får ved et tilfælde kendskab til denne virksomhed, og deres efterforskning af egyptersagen munder ud i en retssag. Forfatteren er journalist og historiker og er medforfatter på Danskeren på Guantanamo, 2004.
Egyptersagen behandles sammen med 3 andre danske terrorsager i Morten Skjoldagers bog Truslen indefra, 2009.
Selvom sagen om Abu Talal ligger næsten tyve år tilbage, er den stadig aktuel. Bag bogen ligger et kæmpe efterforskningsarbejde, og som læser får man et indblik i, hvordan fjendebilledet i Vesten forandrede sig efter murens fald.