Books / nonfiction for children

Alting har sin tid : en bog om døden, begravelsesritualer og traditioner


Description


Om begravelsesritualer og synet på døden inden for forskellige religioner: kristendommen, jødedommen, islam, østens religion, indiansk religion og afrikansk religion.

Reviews (5)


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Else Lerche

d. 18. Dec. 2018

Forf. har før skrevet om emnet for voksne fx. Børn og sorg 2. udg. 1994, og for børn o. 10 år. Der var engang vi ikke var her 1990. Bedømte fagbog har 3 hovedafsnit. 1. del er om døden somfænomen og spørgsmål som, hvad hvis døden ikke fandtes? 2. del er forskellige religioners syn på døden og deres begravelsesritualer: kristendom, jødedom, islam, hinduisme, buddhisme,hopi-indianerne; fra Afrika ashantierne og kaguruerne. 13. del beskæftiger forf. sig med, om der er et liv efter døden, angsten for at dø og sorgens betydning. Der er detaljeret indholdsfort.,ordforklaringsliste, samt en annoteret litt. liste over et udvalg af fag- og skønlitt. for voksne og for børn (flest titler). Sproget er enkelt og klart, teksten sat i en stor åben sats. De s/hfotos belyser emnet, og forsiden viser spor i sand. Forf. har et personligt forhold og en holdning til følelserne omkring døden, derfor bliver bogen lærerig og vedkommende at læse. Oplysningerne i2. afsnit kan findes i andre bøger omreligion. I At forlade verden 1979 er alle de nævnte religioner omtalt fyldigere. Bogen henvender sig til de ældste lånere i bø.bibl., men kan også bruges afvoksne, som en hjælp og igangsætter, når de skal tale om døden med mindre børn.


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Gunnar Nielsen (skole)

d. 18. Dec. 2018

Bogen belyser mange facetter af det omfattende emne. Først er der afsnit om, hvor svært det er at forstå døden, at alt levende har sin tid, og at død er en nødvendig forudsætning for liv. Iseks kapitler læser vi om de forskellige religioners begravelsesskikke og syn på liv efter døden. Afsnittet om kristendommen er det længste. Både her og i de øvrige kapitler forsøger forfatteren attrække nogle væsentlige ting frem uden at gå i detaljer om de umådelig mange variationer i skikke og opfattelser, der er indenfor hver religion. I et kapitel om liv efter døden strejfesnærdødsoplevelser og reinkarnation. Bogen slutter med korte kapitler om dødsangst og sorg. Forfatteren anfører selv, at bogen er tænkt som en optakt til, at læseren selv kan arbejde videre medemnet, og der er liste over benyttet litteratur, ordforklaring og forslag til udvidet læsning. Trods den korte form er det lykkedes at få meget af det væsentlige med og få det skrevet på envedkommende måde i et godt og letlæstsprog. Bogen vil være velegnet i forbindelse med kristendomsundervisningen i de ældste klasser, ligesom den formentlig også vil kunne bruges i forbindelse medprojektopgaver. Af forfatteren kendes: Der var engang vi ikke var her fra 89 og Børn og sorg 2. udg. fra 94.


Jyllands-posten

d. 14. Mar. 1995

By

By

Jan Lindhardt

d. 14. Mar. 1995


Kristeligt dagblad

d. 30. Mar. 1995

By

By

Mikael Holt

d. 30. Mar. 1995


Præsteforeningens blad

Årg. 95, nr. 7 (2005)

By

By

Lars Nymark

Årg. 95, nr. 7 (2005)