En selvbiografisk roman der kan læses bredt. Den tematiserer almene emner om menneskets identitet i relation til livet og døden.
Forfatteren og hans familie overlever i 2004 tsunamien på Sri Lanka, hvor han rystes over mødet med en fransk familie, der har mistet deres lille pige. Da de kommer hjem til Frankrig, dør hans kones søster Juliette af kræft og efterlader sig tre små piger. Forfatteren beslutter på baggrund af disse oplevelser, at han vil ændre sit forfatterskab fra at skrive om sit eget liv til at fortælle om de andres liv. Han vil fortælle historien om Juliette og opsøger derfor hendes mand, forældre og hendes nærmeste kollega, der ligesom hun selv, er undersøgelsesdommer. Herigennem fremstår både et psykologisk portræt af Juliette og af forfatteren, der ændrer sig gennem denne proces. Romanen fortælles i første person, og personer og miljøer er fint beskrevne og interessante, dog kan beskrivelserne af dommermiljøet virke lidt for detaljeret. Emmanuel Carrère (f. 1957) er fransk forfatter, og på dansk er tidligere udkommet romanen Modstanderen, 2001.
Forlaget lancerer romanen i romangenren autofiction, der kombinerer det fiktive med det selvbiografiske. Andre forfattere, der har skrevet lignende romaner, er Claus Beck-Nielsen, Karl Ove Knausgård, Knud Romer og Per Olov Enquist.
En velskrevet, aktuel og vedkommende roman om almenmenneskelige emner. Romanen giver et nøgternt og troværdigt billede af de forskellige personer inklusive forfatteren selv.