Bogen vil være anvendelig for mange praktiserende lærere, som i en stadig mere hektisk hverdag står med følelsen af frustration og utilstrækkelighed. Der er tale om en populærvidenskabelig fremstilling af emnet klasserumsledelse, og i uddannelsesmæssige sammenhænge kan den ikke stå alene.
Bogen præsenterer et svensk opbygget koncept baseret på EQ: følelsernes intelligens. Modellen opererer med fem faser, som uddybes og anvendes bogen igennem: Selverkendelse, empati, ansvar, kommunikation, konflikthåndtering. Der indledes dog med et mere generelt afsnit om lærerens forudsætninger, hvori der redegøres for nyere hjerneforskning, stressreaktioner og begrebet selvværd. Bogens store styrke er dens stadige vekslen mellem overvejelser og konkrete eksempler fra skolehverdagen. Dens råd og anvisninger virker derfor både relevante og kompetente. Bogens afslutningsafsnit om konflikthåndtering præsenterer nogle helt konkrete redskaber, som kan anvendes når læreren - på trods af bevidsthed om modellens fire første trin - alligevel står i en konfliktsituation.
Udover hvad bogens litteraturliste rummer kan nævnes Anerkendelse i børnehøjde, 2004, Rummelighed og konsekvens, 2005, Mere anerkendelse i børnehøjde, 2007 og Anerkendende pædagogik, 2007.
Et anvendeligt værktøj som i lærerens hektiske hverdag kan give både overblik, overskud og arbejdsredskaber.