At fortælle sig selv fortæller om, hvordan pædagoger kan anvende den mundtlige fortælling i deres pædagogiske arbejde med børnene. Udgivelsen er blevet til på baggrund af erfaringerne fra et projekt i Herlev, hvor man oprettede børnehavebiblioteker i kommunens daginstitutioner. Pædagoger med interesse i inddragelse af den mundtlige fortælling kan have stor gavn af denne bog. Ligeledes er bogen også velegnet for pædagogstuderende eller lærere i indskolingen.
Lene Brok har ladet sig inspirere af narrativ teori og nyere psykodynamisk teori til denne udgivelse, som giver nogle gode begrundelser for vigtigheden af fortællingen som pædagogisk redskab. Bogen er bygget op over tre hoveddele. Den første del fortæller om vigtigheden af fortællingen. Anden del giver bud på, hvordan man rent praktisk arbejder med fortællingen i børnehaver. Og i den tredje del genfortæller Lene Brok 7 eventyr samt reflekterer kort over eventyrenes relevans for børnene.
Det vil være oplagt også at læse andre af Lene Broks udgivelser om den mundtlige fortælling. Det kunne eksempelvis være Timo Moto på eventyr : mundtlig fortælling i børnehaven, 2008 og Fortæl! Fortæl! en bog om fortællingens rum, 2005.
Inspirerende læsning for pædagoger, lærere i indskolingen samt pædagogstuderende, som ønsker at arbejde med den mundtlige fortælling.