Hvad vil det sige at være jøde i det 21. århundrede? Arthur Arnheim kommer her med et personligt bud, som henvender sig mere til trosfæller end til den brede offentlighed.
Arthur Arnheim, der tidligere har skrevet Politik, diplomati og den hjælpende hånd der handler om Danmarks rolle og holdninger i forbindelse med oprettelsen af staten Israel, leverer her nogle mere personlige betragtninger over det at være jøde. Arnheim, der har danske rødder, er i dag bosat i Israel. Det er ikke nogen idyl, Arnheim maler. Han beretter om jødisk tro og identitet, men også om antisemitisme der stadig stikker sit ansigt frem i mange sammenhænge også her i landet. Trods en del generelle iagttagelser er bogen først og fremmest en beskrivelse af hans egen vej til erkendelse af at være jøde. Bogen er relativt stor og nærmest kvadratisk i formatet og er illustreret med grafik af kunstneren Doris Bloom.
Bogen virker personlig og lidt ufokuseret. Dens udgangspunkt om jøder som evigt forhadte fører til udsagn som er politiske også indenfor en jødisk kontekst. Udenforstående får indblik i nogle synspunkter, der er overraskende og mere ortodokse end vi er vant til. Blooms illustrationer løfter bogen og vil måske i sig selv skabe efterspørgsel.
Martin Krasniks Fucking jøde! er et andet bud på en personlig historie om det at være jøde i dag, som ikke kun pga. forfatteren har en bredere appel.