En opslagsbog til børnefamilier om børns udvikling, sundhed og sygdomme.
Bogen er skrevet af førende svenske børnelæger og specialister og er tilpasset danske forhold. Den forsøger at beskue barnet i et helhedsperspektiv med FN's børnekonvention som rettesnor. Derfor handler bogen om aldersgruppen 0-18 år. Størstedelen af de 557 sider bliver brugt til et symptom- og sygdomsleksikon, hvor artiklerne er ordnet tematisk. I symptomafsnittet er der sidehenvisninger til sygdomsbeskrivelserne i sygdomsafsnittet. Udover sygdomsbeskrivelser rummer bogen afsnit om børns udvikling fra fødslen til teenageårene samt et fyldigt kapitel om dagligdagens psykologi. Om samspillet mellem børn og voksne: grænser, konflikter, "curlingforældre", uro og stress m.m. Bogen slutter med to korte kapitler med anvisning på behandling af små og store skader og førstehjælp. Derudover rummer bogen vækstkurver og et fyldigt register. Farvefotos, skemaer og instruktive tegninger supplerer teksten sammen med supplerende faktabokse.
Som opslagsbog om symptomer og sygdomme adskiller denne bog sig ikke meget fra Politikens bog om barnets sygdomme (2003/33). Den adskiller sig ved også at indeholde kapitler om børneudvikling og dagligdagens psykologi. Det er bogens styrke, at den behandler børnesundhed i et helhedsperspektiv.
Et opslagsværk for børnefamilier, der sætter børnesundhed ind i et bredt perspektiv med leksikonartikler om sygdomme og bredere afsnit om det daglige samvær med familiens børn og unge.