Books / fiction for children / billedbog

Bedstemors vægtæppe


Description


Billedbog. Tine og Lars tager på eventyr i bedstemors vægtæppe. Her møder de en sær og spændende gammel og piberygende mand, Kornelius. Kornelius kan trylle en ærtebælg om til en båd, og de møder vilde dyr, nisser og mange andre inden de falder ud af vægtæppet igen og lige ned i bedstemors divan.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 5. Apr. 2019

By

By

Tove Kvarnbo

d. 5. Apr. 2019

1. udgave kom i 1958 (Kunst og Kultur) i et lille tværformat. 2. udgave er i 4° omtrent uforandret i både tekst og illustrationer (ukolorerede tegninger), som i dette format fremtræder tydeligere og mere børnevenlig. Historien om to børns besøg i billedet på bedstemors vægtæppe har været savnet i børnebibliotekerne og bør nu anskaffes alle vegne. Til højtlæsning fra 4 års alderen.


The libraries' assessment

d. 5. Apr. 2019

By

By

C. E. Hald

d. 5. Apr. 2019

I begyndelsen savner man forsidens velkendte farver på tegningerne, der her er holdt i en gråbrun tone. Ret hurtigt vænner man sig dog til dem, for tegningerne underbygger fint teksten, som fortæller om Lars og Tines oplevelser, da de går ind i bedstemors vægtæppe og bliver så små som tændstikker. Her møder de lidt mere trylleri, mens de leger med og blandt de så velkendte ting fra vægtæppet - der nu alligevel rummer overraskelser. Det er en dejlig oplæsningsbog for 3-7 årige. Selvlæsning for de bedste læsere i slutningen af 2. klasse.


The libraries' assessment

d. 13. June 2006

By

By

Torben Bråe Olesen

d. 13. June 2006

Her genudgives billedbog udgivet første gang i 1958, og senest i 1969. Tine og Lars tager på eventyr i bedstemors vægtæppe. Her møder de en sær og spændende gammel piberygende mand, Kornelius, og de oplever mange spændende ting inden de falder ud af vægtæppet igen og lige ned i bedstemors divan. Sproget er tidløst, men også personligt og levende. Når jeg læser teksten, er det som om jeg kan høre Spang Olsens rare og markante stemme. Historien er pudsig med mindelser i pointen om bl.a. Palle alene i verden. I 2. udgaven (1969) er billederne halvsides med tekst i 2 spalter over eller under, og den læses i højformat. Denne udgave: illustrationerne er sidestore og bogen er rektangulær og i tværformat. Billederne er anbragt på højresiderne, og er i sort/hvid. Billederne ser ud til at være fotografisk optrykt. De står indimellem lidt uskarpe, og nogle billeder har tydeligvis småskader. Teksten er sat i stor sats i sidens bredde. Bogen er vel en "næsten klassiker" i den danske børnebogshistorie, og udgivelsen giver først og fremmest mulighed for at præsentere også denne bog i Spang Olsens produktion, selvom illustrationerne ikke helt holder 48 år efter, hverken formidlingsmæssigt eller til tidens tand. Bogen kan bruges til oplæsning for børn fra 5 år og evt. til forfatterskabslæsning i skolen. Forside og bagsidetekst er dækkende for indhold.