Oplagt for studerende på fx dansk, journalist- eller kulturstudier. Kan læses som en guide til at forstå anmelderens rolle og håndværk; som et stykke kulturhistorie om anmelderens situation gennem tiden; som et indspark i den verserende debat mellem kunstnere og kritikere, og som argument for anmeldelsens fortsatte tilstedeværelse i dagblade og tidsskrifter.
Anne Middelboe Christensen, cand.mag. i dansk og teatervidenskab, har anmeldt ballet og teater gennem mere end 25 år. Her argumenterer hun overbevisende for, at et værk nødvendigvis skal anmeldes - altså opleves og vurderes i offentligheden - da det ellers er, som om værket ikke eksisterer. Hun tegner et portræt af anmelderen som karakter; giver en manual til at skrive anmeldelser (herunder en oversigt over karakterskalaen med 6 stjerner), og ser på den historiske udvikling fra slutningen af 1700-tallet. Bogen er skrevet i en personlig og fængende stil, og man får mange gode og aktuelle eksempler fra kunstdebatten samt bl.a. en oversigt over de væsentligste kritikere gennem tiden, og forfatterens eget bud på morgendagens anmelder-ikoner.
Der findes en del relevante artikler i diverse tidsskrifter, bl.a. Kritisk eftersyn af Torben Brostrøm trykt i Kritik, årg. 44, nr. 200, 2011, ang. dansk litteraturkritik. Anden relevant litteratur er Anmeldelsens teori og praksis red. Carsten Hansen, 1997.
Grundig, informativ og yderst relevant udgivelse. Båret af forfatterens store kærlighed til kunsten.