Til interesserede i besættelsestiden.
78 danske statsborgere blev dødsdømt og 46 henrettet efter besættelsen, mens 32 slap via benådninger, der var kontroversielle i samtiden, idet der var tale om drab på uskyldige civile, mishandlinger og grusomheder. Efter en indledende historisk ramme portrætterer bogen de 32 benådede og deres forbrydelser. På baggrund af jura og samtidsrammen fremstilles dommene som forsvarlige, men for 21 af de benådedes vedkommende konkluderes afgørelsen som en politisk betinget slingrekurs ift. de henrettede. Forfatteren er autodidakt med stort kendskab til perioden, og bogen er velresearchet, men den lidt tunge og tørre fremstilling formår ikke at udnytte potentialet i begivenhederne og leve op til de spændende journalistiske overskrifter. Ligeledes kan sammenligningen med ældre statistisk materiale ang. landssvigere mht. fællestræk synes spinkel med kun 32 personer. Men bogen vil finde mange læsere og er tankevækkende mht. vilkårligheden i retsopgøret.
Af forf. også fx: Modstanden : valgene der skilte. Om emnet også fx: De dødsdømte : henrettelsen af 46 danskere efter besættelsen, mens: Retsopgøret efter besættelsen står som emnets historiske hovedværk.
En velresearchet men lidt tør beretning om de 32 dødsdømte, der slap efter benådning efter retsopgøret. Bogen redegør person for person for vilkårligheden i retsopgøret og er tankevækkende mht. den politiske slingrekurs, der i praksis afgjorde liv og død for de dømte.