Rifbjerg kredser i 10 intense og veloplagte fortællinger om begrebet besat. Både som psykologisk begreb og som en konkret hændelse i forbindelse med besættelsen af Danmark. Til Rifbjergs mange faste læsere, men også en åbning til en yngre generation, der vil opleve en stor forfatters leg med ord.
"Besat" udkom d. 9. april på 75-års dagen for den tyske besættelse af Danmark. De ti fortællinger, der varierer meget i længde og form, kredser om besættelse og besættelsen som den røde tråd. Om kærlighed, vanvid, vold og angst. Rifbjerg døde fem dage før udgivelsen. Begrebet fortællinger er ganske rammende, da de ikke har én form, men både minder om noveller og digte.
Med "Besat" skriver Rifbjerg med sikker hånd, med sans for detaljerne og med sans for sanserne. Det er nærværende, evigtgyldig og stor litteratur. Rifbjerg varierer elegant formen i de forskellige fortællinger, som de to eksempler understreger, men han bevarer det samme smukke fokus på detaljen, på det sanselige: "Det er ingen film, heroismen knækket som en æggeskal ind til noget flydende, hvidt, pladret stigende og faldende omkring de organer..." og "Han lod tungen løbe rundt i mundhulen og smagte sig selv som kold, brændt havregrød, nogen har glemt i en gryde dagen før.".
Med Rifbjergs mere end 150 udgivelser - der veksler mellem romaner, digte, noveller, essays og meget andet - er der nok a tage af, eksempelvis den stilistisk eksperimenterende novellesamling Og andre historier.