Books / nonfiction

Billed politik : brudstykker af samtidshistorien betragtet som tragedie


Description


Udgivet i forbindelse med udstilling på Overgaden - Institut for Samtidskunst.

3 essays der knytter sig til udstilling om billedets muligheder som politisk våben. Udstillingen er del af en større kunstnerisk og politisk manifestation, som også indeholder filmserie, teaterforstilling og bogudgivelse.

Reviews (1)


The libraries' assessment

d. 3. Mar. 2010

By

By

Jette Andreasen

d. 3. Mar. 2010

Denne lille bog med 3 essays er en del af en stor kunstnerisk og politisk manifestation. Revet ud af sin kontekst giver den mindre mening, hvorimod hele kampagnen er interessant for alle politisk interesserede.

Billedkunstneren Jakob Jakobsen står bag en udstilling, filmserie, teaterforestilling og bogudgivelse, som handler om billedets muligheder som politisk våben. Bogen her knytter sig til udstillingen på Overgaden - Institut for Samtidskunst, hvor 3 politiske konflikter iscenesættes. Territoriet tager udgangspunkt i den israelske besættelse af Vestbredden, Sandholmlejren og bydelen Nørrebro efter rydningen af Ungdomshuset. Teksterne uddyber og sætter moderne billedbrug ind i en større sammenhæng, bl. a. ud fra Walter Benjamins tanker. Underliggende er det billedbrug efter 11/9 2001, der gøres op med. På hjemmesiden www.billedpolitik.dk findes beskrivelse af alle kampagnens elementer.

Bøger om visuel kommunikation går generelt ikke så politisk til værks som her. Til projektet knytter sig også "Billed politik - at se er at dræbe" med internationale teoretiske og politiske tekster om billedpolitik.

For at bogen og dens stærke tekster skal give mening, skal den ses i sammenhæng med resten af kampagnen.