Film / nonfiction

Biodiversitet - hva 'r' - et?


Description


6 eksperter indenfor hver sit område tager seeren med ud i den danske natur: på heden, på overdrevet, i skoven, i vandløbet, i ferskvandet og i havet og giver bud på, hvordan man kan forbedre naturen til fordel for dyre- og plantelivet.

Reviews (1)


The libraries' assessment

d. 29. Nov. 2017

By

By

Ellen Skall Sørensen

d. 29. Nov. 2017

FN afholdte i 1992 miljøkonference i Rio. Mange taler blev holdt og løfter om at tilbagegangen af arter skulle stoppe i 2010 blev afgivet. Men hvordan ser naturen ud i Danmark 25 år efter konferencen? For gymnasieelever og alle der er interesserede i miljøet.

Filmen er tænkt som undervisningsmateriale til gymnasier og til alle, der er interesserede i hvordan den danske natur "har det", og hvad man kan opleve der. Biodiversitet er lig med mangfoldighed eller variation i arter indenfor et stykke natur. 6 eksperter indenfor hver sit område tager seeren med ud i den danske natur: på heden, på overdrevet, i skoven, i vandløbet, i ferskvandet og i havet. Eksperterne giver bud på, hvordan man kan forbedre naturen til fordel for dyre- og plantelivet. Fx siger Bo Levisen (vandløb), at det er en rigtig dårlig ide at udsætte fisk uden samtidig at ændre på miljøet, og Rasmus Ejrnæs (overdrevet) kalder Danmarks Nationalparker for "varm luft", og siger videre, at der ikke sker en skid, fordi politikerne ikke tager miljøet alvorligt. Filmen kan også på www.vimeo.com.

En rejse gennem Danmarks natur med seks entusiastiske eksperter. Alle er dygtige formidlere - det må man jo være, når fx museumsinspektør Morten DD kan få noget så umiddelbart kedeligt som skarnbasser til at blive vigtigt og interessant. Som altid, når det er Chilbal Film her med Bent Yde Jørgensen som interviewer, får man et tiltalende produkt.

En anden Chilbal-film om den danske naturs tilstand er Mange bække små.