Bog om biskoppen Hans Fuglsang-Damgaard, der i 1943 gjorde sig bredt bemærket ved at tage skarp afstand fra jødeforfølgelserne. For historisk interesserede læsere.
Bogen omhandler den markante danske teolog i det 20. århundrede. Tidsmæssigt er bogens fokus 1930'erne og 1940'ernes kamp mod antisemitismen. Op i gennem 1930'erne førte han en regulær pressekampagne til støtte for jøderne i Danmark. I taler, prædikener, artikler og bønner gjorde han en stor indsats for at skabe forståelse og respekt mellem jødedommen og kristendommen. Han hjalp også tyske flygtninge, der nok var kristne, men af jødisk slægt. Mest kendt blev han, da han i 1943 skrev hyrdebrevet på vegne af det danske bispekollegie, hvor han fordømte jødeforfølgelsen. Udgivelsen rummer fx uddrag af hans prædikerne og skrifter. Derudover er der medtaget en del billedmateriale. Forfatteren til værket er en af de mest velansete danske kirkehistorikere, Martin Schwartz Lausten.
Omfattende og tilbundsgående. Det er historiefagligt et fornemt værk. Det omfattende kildemateriale, der inddrages i bogen, giver et mangefacetteret billede af en teologisk personlighed i en storpolitisk og kulturel markant periode. Værket er i den tungere ende angående kompleksitet og niveau, da der er mange informationer.
Der er ikke andre bøger om Hans Fuglsang-Damgaard, men bogens forfatter har før skrevet om kristendom og jødedom i Danmark se fx Jøder og kristne i Danmark.