Slægtsroman der med endog meget bred pensel afdækker en af 1600-tallets skandalesager om offentlig moral m.v. i Århus. Romanen tager således afsæt i datidens danske provins, men bevæger sig siden omkring i tid og sted og med et stort og vekslende persongalleri. Med mange handlingstråde og nok for læsere med smag for drama og spænding blandt folk og fæ, i hytte og på slot. Farverig i hele sit set up hvad omslag og bagsidetekst da også antyder.
Forfatteren har tidligere skrevet Amt og amtmænd i Århus, 2004. Interessen for historie er (også) tilstede i denne minutiøse roman, der med sine mange regibemærkninger, gennemgang af datidens retsvæsen, administration, ja kultur, liv og levned i 1600-tallets Danmark og siden udenfor med tråde til Romerkirken m.v. favner meget bredt. En skildring først og sidst båret af Hørnøs utrættelige engagement og lyst til at fortælle den gode og underholdende historie. In- og eksteriører får således i rigt mål, medens personkarakteristik og -psykologi tegnes mindre overbevisende.
En romandebut der ifølge Hørnø selv er inspireret af Maria Hellebergs forfatterskab. Udover Helleberg kan også henvises til Litteratursiden.dk's historiske romaner.
En roman i ydre omfang grænsende til det voluminøse. Med sine hoverpersoners rastlæse færden i og udenfor Danmark og blandt høj og lav synes bogen tillige at låne flere træk fra den pikareske roman med sidstnævntes islæt af gavtyve- eller skælmeroman.