Broderskabet henvender sig til alle der vil have et bedre indblik i, hvad der skete på den danske kunstscene i 1960'erne, men den er også uomgængelig for alle dem, der interesserer sig for enkelte af de mange kunstnere, der indgik i fællesskabet omkring Eks-Skolen.
I 1961 dannede en række kunstnere en kunstskole omkring et fælles atelier i Pilestræde, som snart udviklede sig til et af de (om ikke dét) vigtigste kunstneriske samarbejder herhjemme i det 20. århundrede. Per Kirkeby, Bjørn Nørgaard og Poul Gernes fra gruppen er blot nogle af de kendeste, men der var mange andre. Formålet var et opgør med den etablerede kunst og resultaterne mange og vidtspændende. Skolen spillede en altdominerende rolle i det meste af årtiet og Nørgaards hesteslagtning står som et ikon over kompromisløsheden, mens konkrete kunstneriske spor overalt i landet viser betydningen. Lars Morell har brugt år til at samle materiale og interviewe. Resultatet er væsentligt både som kunsthistorisk værk og som opsamling af data rettidigt, inden de involverede er borte.
Værket er enestående og kan hverken i indhold, omfang eller betydning sammenlignes med andre om emnet.
Enestående grundigt og velgennemarbejdet værk om kunstnersammenslutningen Eks-Skolen (Ex-Skolen) som eksisterede fra 1961 til 1969.