Henvender sig primært til læsere af nyere dansk litteratur. Kan evt. bruges i læsekredse, der vil udfordres og prøve noget nyt.
Forfatteren, der er født i 1965, er uddannet fra Forfatterskolen og cand.phil. i filosofi. Han har udgivet både fag- og skønlitteratur og bor til daglig i Spanien, hvor en stor del af denne bog foregår. Romanen begynder i Silkeborg i 1930'erne, hvor den unge Celeste forelsker sig i den jævnaldrende Sarah. Begge kvinder kæmper med deres dæmoner og den politiske virkelighed blander sig i forholdet, da Sarah vælger at drage til Spanien for at deltage i Den spanske borgerkrig. De to kvinders fortælling oprulles, da en maler 30 år senere finder Celestes dagbøger i et nonnekloster, han besøger med sin kone. Langsomt influerer beretningen på hans eget liv og kunst, og det viser sig, at mange tråde udspringer fra og samles i det lille kloster. Persongalleriet er melankolsk, med mange skæve, traumatiserede skæbner. Romanen er velskrevet men kompleks. Spring i tid, rum og fortællestemme kræver en øvet læser, der kan sammenholde handlingssporene uden at miste overblikket. Forsiden fortæller meget lidt om handlingen og vil kræve formidling.
Jan Sonnergaards forfatterskab har også et persongalleri fuldt af særegne, skæve eksistenser. Fernando Arrabals En forsvundet løjtnant beskriver fint den spanske borgerkrig.
Til trænede læsere af ny dansk litteratur, der ønsker en litterær og sprogligt velkomponeret skildring af livets og kærlighedens snoede veje.