Nils Vests kærlige portræt af livet på Christiania fra 1971 er et historisk dokument, der mest henvender sig til fristadens sympatisører, men måske også kan åbne modstandernes øjne for dens værdier. Fra 14 år.
En guide viser et turistselskab Københavns idylliske attraktioner fra Den lille Havfrue til Tivoli. Men også Christiania, som hun fortæller engang var et socialt eksperiment, men nu styres af kriminalitet og stofmisbrug. Men beboerne selv fortæller i filmen om Fristadens værdier, om minisamfundet, der har både radiostation, børnehave, arbejdspladser, kunstnere og beboerrådgivning. Med klip fra politirazziaer og folketingsdebatter i baggrunden fortæller de om den kollektive tankegang, men også om de farer, der lurer fra det omliggende samfund, både politisk og fra kriminelle, der indtager Fristaden. Blandt fortællerne er instruktøren selv, der også bor på Christiania.
Flere dokumentarfilm har tidligere forsøgt at skildre Christiania indefra, bl.a. søgte Poul Martinsen at komme tæt på ved at skildre en familie fra Københavns omegn, der flyttede ind på Christiania et stykke tid. Ret og vrang fra 2009 af Malene Ravn og Vibeke Winding kan betragtes som en opdatering af Nils Vests film med vægt på den aktuelle politiske situation, idet den på samme måde viser Christianias styrke som samfundets åndehul.
Som i sine øvrige film kæmper Nils Vest idealistisk for bevarelse af bygninger og miljøer, og skønt filmen er idylliserende og ukritisk, er den stadig et slagkraftigt dokument.