Felix og Lisa kommer ind i en eventyrverden, hvor fx dyreorkestre og musikrobotter er helt almindelige. Fornøjelseslæsning for 4-7-årige drenge og piger.
Den svenske tegneseriefigur Felix havde debut i 1967. Samme markante år som bl.a. "Lille Virgil" og "Snøvsen" så dagens lys i DK. Hovedpersonen og tegneren snakker sammen i bogen, så når Felix forlader tegneseriemediet og kommer med i denne billedbog, er det noget, de to aftaler indbyrdes. Hovedkulds ryger Felix og pigen Lisa ind i en eventyrverden, hvor de både kan vokse og krympe, møde forskellige fantasivæsner og være inde i et computerspil, inden de til slut igen møder Jan Lööf.
Jan Lööf er en af mine absolutte favoritter, og hans stil er unik og let genkendelig. Uden at være på højde med fx hans geniale Historien om det røde æble, synes jeg, bogen er sjov. Vi er i et velkendt Lööf-univers, hvor det myldrer med pudsige detaljer og personer kendt fra film/tv. Stregen er naiv og farverne holdt i dæmpede grå/blå/brune nuancer. Hovedpersonen selv er dog ikke tilfreds med historien og ønsker sig tilbage til sit velkendte tegneseriemedie. Og det er hele denne leg med medier, trykte og digitale, der er bogens væsentligste pointe. Der er meget at snakke om, når størrelsesforhold forvanskes, handlinger blandes, og der er dialog mellem tegner og hovedperson.
Lööf har sin egen stil, og bogen ligner hans mange tidligere billedbøger, især Pelle i rummet.