I en række korte artikler sættes fokus på mange af de forskellige begivenheder, der har præget det moderne Danmark. Til læsere med interesse for nyere danmarks- og samfundshistorie.
Denne artikelsamling er udgivet i forbindelse med Folkeuniversitetets vidensfestival i Aarhus i starten af marts 2017. Bogens artikler tager hver især udgangspunkt i et år i perioden 1950-2000. Hvert år giver en kort indføring i en bestemt tematik, der spænder bredt: Forskellige sygdomme, politiske og kulturelle begivenheder, samt videnskabelige og generelle samfundstendenser beskrives. Beskrivelsen holder sig ikke til begivenheder indenfor det enkelte årstal, men giver en kort samlet præsentation af emnet. De enkelte artikler er skrevet af forskellige forskere med tilknytning til Aarhus Universitet. Hver artikel fylder to sider. Teksten er delt op i spalter og illustreret. Format: 22 x 30 cm.
I 51 korte overskuelige tematiske artikler sætter forskere fokus på kulturelle, politiske og videnskabelige begivenheder i den nyere danmarkshistorie. Bogen kan især anvendes som appetitvækker, men de mange nedslag i historien giver også samlet set et fint indblik i de begivenheder, der har skabt det Danmark, vi kender i dag.
Den mere omfattende Politikens bog om danskerne og verden dækker ca. det samme tidsrum som denne artikelsamling. En del af bogens forfattere bidrager også til Aarhus Universitetsforlags serie "Tænkepauser".