Nok er der tale om en niche indenfor den danske arkitekturhistorie, men bogens fine omslag og den dækkende titel skal nok pirre nysgerrigheden hos de biblioteksbrugere, der er vant til at åbne øjnene for små og store bygningsværker omkring sig.
Bogen indledes af ca. 10 siders gennemgang af vandtårnenes historie igennem de sidste ca. 150 år, af arter og typer, berømte bygmestre, arkitektoniske stilarter mv. Derefter følger en regionsopdelt billeddokumentation ledsaget af 5-6 linjers tekst om hvert af de 200 vandtårne, der stadig står som bygningsværker rundt om i landet. Oprindelig har der været omkring 1000 tårne, som blev bygget i takt med behovet for rindende vand i husholdningerne, men som nu til dags typisk er blevet afløst af pumpesystemer. At et vandtårn ikke bare er et vandtårn kan man få vished for i denne registrant, som viser den forbavsende variation i udtryk, form og nye anvendelsesmuligheder. Ærgerligt at alle fotos er sort/hvide.
Ingen anden samlet monografi, men en masse omtale i en lang række værker og lokale skrifter.
Endnu et kapitel af den danske industriarkitektur er hermed dokumenteret og føjer nye facetter til en samlet forståelse af vores kultur- og arkitekturhistorie. Velkomment bidrag til den mangfoldige litteratur om hverdagens bygningskultur.