Jørn Lund skriver så veloplagt om sproget, at også alle de, der ikke eksplicit er interesseret i vores sprogs udvikling og sprogbrug, bliver fanget af hans veloplagte sprogklummer. De fortjener stor udbredelse, men det kræver nok lidt formidling at få dem præsenteret for bibliotekets brugere.
For fjerde gang udgiver Jørn Lund sprogklummer i bogform. Mange af dem er udgivet i Politiken, men en del er nyskrevne. Bogens titel er lidt misvisende, for selvom en del af de små korte klummer handler om, hvordan vores sprog udvikler sig i takt med tidsånden, så behandler han også mange temaer, der ikke specifikt relaterer sig til det første årti, nullerne. Det er eksempelvis en artikel om, hvordan ordet "tid" indgår i forskellige sproglige konstruktioner, hvordan "næsen" optræder i sproget i fortid og nutid, hvem bruger fx ordet næsvis i dag, bortset lige fra de kongelige? At have næsen i sky er også gledet ud af sproget ligesom ordet "snydeskaft". Den slags finurligheder er det de færreste af os, der opdager og reflekterer over, men det er morsomt og interessant at se disse skred over tid, særligt når det er i selskab med Jørn Lund, der selv skriver veloplagt og spændstigt og om nogen forstår at bruge sproget og føre en spids og præcis pen. Endnu en god bog til natbord eller venteværelse.
Senest kom Helt vildt fedt, 2008.
En lille sjov øjenåbner om dagligdagens sprog af en ekspert, der både evner og ynder at øse af sin store viden i en humoristisk og lettilgængelig form.