Til alle der interesserer sig for sprogets udvikling og finurligheder. Grundet de små korte artikler med hvert sit tema er bogen velegnet til venteværelset, natbordet eller til dem, der af forskellige årsager har svært ved at koncentrere sig om længere tekster.
Det er femte gang Jørn Lund udgiver sine sprogklummer fra Politiken i bogform, og det er som tidligere en nydelse og fornøjelse at følge hans observationer af sprogets udvikling. Han tematiserer sine refleksioner. Således er et afsnit helliget de mange udtryk for at drikke og blive beruset, et andet beskæftiger sig med, hvordan ordet "ramt" sniger sig ind i nye sammenhænge, så man nu kan være ferieramt, arbejdsramt, samspilsramt og meget andet. Andre afsnit gør os opmærksom på ord, der er ved at glide ud af sproget, eksempelvis ordet "flink". Sprogets udvikling deler ofte generationer, selvom vi ældre ubevidst tager de nye udtryk til os. Det er en bog, man som bibliotekar skal huske på for at få formidlet, fx til lånere der efterspørger små sjove ting til oplæsning.
Bedste sammenligning er JL's 4 tidligere udgivelser: Dansk i nullerne, 2011, Helt vildt fedt, 2008, Og så tager vi den derfra, 2007 og Sprog til salg, 2005.
En lille sjov øjenåbner om dagligdagens sprog af en ekspert, der både evner og ynder at øse af sin store viden i en humoristisk og lettilgængelig form.