Ny fem-binds dansk litteraturhistorie til alment interesserede voksne ud over målgruppen af elever/studerende fra gymnasieniveau.
Bd. 4 (1920-1960) og bd. 5 (1960-2000) kom sidste år, og nu følger bd. 1 (årene 1100-1800). Stoffet er delt i tre perioder, nemlig middelalder, renæssance og oplysning. Der er vægt på forståelighed og formidling af stoffet, og der er mange gode illustrationer. Litteraturen bliver sat ind i en historisk og kulturhistorisk sammenhæng, og der er gjort meget ud af at begrunde valg og vinkler. (Fx defineres litteratur som tekster i bøger, så runer og mundtlige fortælleformer er ikke med, og årene 1770-1800 kaldes Individualismens tid i stedet for blot at ses som senklassicisme eller førromantik). God, overskuelig indholdsfortegnelse, navne- og titelregister samt litteraturlister.
Den historiske kontekst vægtes, perspektivet er europæisk frem for nordisk, og nyere litteratur vægtes frem for den ældre. Formidlingen er i højsædet frem for det lærebogsprægede/akademiske. Gyldendals 9-binds Dansk litteraturhistorie 1983-85 (3. udg. 2000) har en litteratursociologisk tilgang, Politikens 6-binds Dansk litteratur historie fra 1976-77 har fokus på forfattere, og Pil Dahlerups 2-binds torso Dansk litteratur : middelalder, 1998, har en æstetisk, eksistentiel vinkel.
Fin samlet indgang til ældre dansk litteratur set i historisk/kulturhistorisk sammenhæng. Vægt på formidling og forståelighed. Supplerer glimrende de øvrige litteraturhistorier.