Et samleværk på et højt fagligt niveau, der kritisk beskriver nyliberalismen som et fænomen i international og dansk politik og påviser, hvordan nyliberalistiske tankesæt har påvirket den økonomiske politik og den danske forvaltningspraksis. Henvender sig til studerende på mindst gymnasieniveau og politisk interesserede.
Bogens forfattere går grundigt til værks i deres artikler, der definerer og indkredser nyliberalismen politisk, økonomisk og ideologisk. Holdningen til nyliberalismen er konsekvent kritisk fra et forfatterhold, der kommer fra universiteterne og for et par stykkers vedkommende har tilknytning til Enhedslisten. Deres indlæg er akademiske i formen og veldokumenterede, så bogen også kan fungere som en oversigt over den nyeste økonomiske og politologiske forskning på området.
Ved en søgning på emnet dukker der ikke meget læsestof på dansk op om nyliberalismen, og bortset fra Fogh Rasmussens Fra socialstat til minimalstat, 1993 er det mest kritiske behandlinger af emnet. Bogen her er opdateret til oktober 2008 og er helt aktuel med et kort efterskrift om finanskrisen som en konsekvens af den nyliberalistiske økonomi.
En krævende, kritisk og veldokumenteret beskrivelse og analyse af den danske nyliberalisme, der henvender sig til opgaveskrivere og politisk interesserede, både modstandere og tilhængere af de nyliberalistiske ideer.