Books / fiction for children

De andre historier


Description


En samling debatartikler, sange og noveller om børn og unges livsvilkår, om deres livsglæde, trods og modstand mod et autoritært, teknologi-fikseret samfund og om bøgernes rolle i den sammenhæng.

Reviews (10)


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Flemming Jørgensen (skole)

d. 18. Dec. 2018

Bogens omslag viser en optimistisk (og ukuelig?) lille gut med ryggen mod en graffitiovermalet mur, hvorpå en truende skygge fra en voksen også tårner sig op. På denne visuelle facon anslårLars Lauge på glimrende vis bogens emne: BR's forsvar for og beskrivelse af de børn og unge, der som ofre står med ryggen mod samfundets mur face to face med en tanketom og truende voksenverden.Bogens digte, noveller og artikler er skrevet i perioden fra '78 til dato som børnepolitiske indlæg i aviser, tidsskrifter, novellesamlinger samt musicalen "Willy - The Tonser" og focuserer påbørns TV-vaner, skolen, det børnefjendske samfund, litteratur og film, arbejdsløshed, sex, parcelhusræset, verdens fattigste land Bangladesh m.m. Vel er BR ikke den store tænker (det giver han sigheller ikke ud for), hvad artiklernes mangel på tilbundsgående analyse viser. Men i fiktionen ruller BR sig ud, her er hans talent, og her viser han sig på overbevisende og sprudlende måde som engod iagttager. DenneBjarnes blandede landhandel er for folkeskolens ældste elever, HF og gymnasium som "kildemateriale" til forståelse af 70'ernes (mangel på?) børnepolitik. Men i udpluk. Bogenlæst i sin helhed vil være tung kost for skoleelever, men vil til gengæld være en lækkerbid for det godtfolk, der formidler børnekultur.


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Annette Ingeman Pedersen (børn)

d. 18. Dec. 2018

Bogen indeholder artikler, digte og noveller, som på nær et enkelt bidrag har været offentliggjort tidligere, hovedsagelig i aviser og novellesamlinger. I tre hovedafsnit gives dels et indtrykaf Reuters forfatterskab, dels belyses hans engagement i debatten om børns og unges litteratur og virkelighed. Reuter fremfører sit efterhånden velkendte synspunkt, at fantasien skal gives tilbagetil børnene ("Giv børnene bøger der stinker"), samtidig med, at der tages udgangspunkt i børnenes hverdag. Han slår et slag for bøger af denne observans, men har til gengæld ikke meget til oversfor de professionelle pædagoger i f.eks. TV, der ifølge Reuter taler ned til børnene og de unge, i stedet for at sætte sig ind i deres hverdag. Isæs aviskronikkerne virker polemiske og bærer prægaf at være skrevet ind i en diskussion. Samlingen giver et billede af Reuter og ser de sidste 5-6 års debat fra hans synspunkt. Bogen egner sig først og fremmest til at pejle sig ind på personenbag det omfattendeforfatterskab og kan sekundært indgå som bidrag i debatten om børne- og ungdomslitteraturen. Til børnebibliotekets kontorhylde samt voksenafdelinger.


Aktuelt

d. 29. Jan. 1986

By

By

Steffen Larsen

d. 29. Jan. 1986


Jydske tidende

d. 1. Feb. 1986

By

By

Per Borgaard

d. 1. Feb. 1986


Information

d. 11. Feb. 1986

By

By

Flemming Mouritzen

d. 11. Feb. 1986


Politiken

d. 12. Feb. 1986

By

By

Ingerlise Koefoed

d. 12. Feb. 1986


Folkeskolen

årg 103, nr 23 (1986)

By

By

Per Birkebæk

årg 103, nr 23 (1986)


Plys

1986

By

By

Kirsten Holst

1986


Berlingske tidende

d. 14. Feb. 1986

By

By

Kirsten Holst

d. 14. Feb. 1986


BUM

årg 4, nr 7 (1986)

By

By

Birger Hauptmann

årg 4, nr 7 (1986)



Information and editions