Interesserer man sig for tresserne og de mange eksperimenterende kunstformer, som tegnede årtiet, er dette et helt uomgængeligt værk. Det er samtidig akademisk i tilgang og sprog, hvilket kan indsnævre målgruppen.
Der ligger ti års arbejde bag denne mægtige tour de force i 1960'ernes avantgardestrømninger indenfor kunst, litteratur og musik og ikke mindst disse kunstarters tværgående samarbejde. Første del beskriver hver kunstarts forudsætning for de tværæstetiske eksperimenter, der uddybes i midterdelen. Sidste del handler om den politisering, der slår igennem op mod 1970'erne. Centralt i bogen står personkredsen omkring Eks-skolen - Poul Gernes, Peter Louis-Jensen, Per Kirkeby, Bjørn Nørgaard m.fl. - men mest som udgangspunkt for værkanalyser. Teksten suppleres af gengivelser af værker, installationer, happenings, noder og digte. De næsten uoverskueligt mange tiltag og begivenheder er tilgængeliggjort ved en fyldig indholdsfortegnelse, værkfortegnelse og register.
I forhold til Lars Morell: Broderskabet, 2009, der udelukkende handler om Eks-skolen, uddyber Tania Ørum her især det tværgående samarbejde, så periodens opbrudstendenser klargøres.
Det mærkes, at denne første samlede analyse af tressernes eksperimenterende kunstmiljø, er skrevet af en, der har været tæt på begivenhederne, men det er gjort med imponerende overblik.