Dansk debut om en mands barndom, ungdom og liv indtil de cirka 40. En del af stoffet er givet selvoplevet, men det får aldrig rigtig liv i romanen, som i lange passager virker opremsende og ikke videre spændende. Omslaget er gråt med en sort silhuet af en mands overkrop.
Københavnerdrengen Holger bliver født i 1940 og vokser op som enebarn. Han er ud af arbejderkår, dygtig i skolen og bliver bankuddannet. Hverken livet i banken eller ved militæret er noget for ham og den kvinde, han forelsker sig i, kan han ikke få. I stedet må han gifte sig med Dorthe, som er blevet gravid i utide. Ægteskabet holder ikke, og Holger flytter til Jylland for at etablere sig som revisor. Efter uheldige erfaringer slår han sig ned som selvstændig, og livet begynder at flaske sig med ny kone og små børn. Hverken personer eller miljøer bliver beskrevet, så de fremstår helstøbte eller indlevede, og sprogbehandlingen er ikke helt sikker.
De fine er Hans Winkels debut som forfatter. Arbejderromaner og mandeskildringer findes der en del af, fx af en tidlig John Nehm og Bent Vinn Nielsen.
En debuterende skønlitterær forfatter skriver ud fra sandsynligvis selvoplevet stof om en drengs barndom, ungdom og første voksenår. Dog får stoffet hverken gnist eller liv, så selv om emnet ikke fejler noget, bliver resultatet ikke rigtig interessant, og forsiden hjælper ikke romanen på vej.