Bogen er velegnet som selvlæsning for børn, som er kommet i gang med at læse, typisk fra ca. 2.-3. kl. altså fra ca. 8-9 år.
Den er lidt "fræk" - den titel - og vil alene af den grund fremkalde en del opmærksomhed. For mange i målgruppen er det måske den første "rigtige" bog de har i hånden, og her viser forlaget sin respekt for efter-begynderlæserne ved at præsentere en bog i fast bind, med smukt layout, spændende forside og en trykning der er foretaget på kvalitetspapir. Sproget er uden alt for svære ord, og formuleret i forholdsvis korte overskuelige sætninger. Under et skolebesøg på Eksperimentariet ender Lea og Konrad ved Partikeltransformatoren, hvor et gult skilt med et dødningehoved og med teksten, fare, fortæller at her er der en farlig maskine. Lea og Konrad går ind i kabinerne, og Alexander kommer til at trykke på knappen. Konrad mister sin tissemand til Lea og kampen for at få normale tilstande er begyndt. Det er en sjov og spændende historie, hvor også temaet mobning berøres. Bogens mørke og udtryksfulde illustrationer passer perfekt til historien.
Som andre gode bøger i forlagets gode serie Carlsens stribede. En anden god bog om mobning i samme serie er fx Alberts drømmepille, 2010.
Spændende, sjov men også alvor, er omdrejningspunktet for denne udmærkede bog, som er særdeles velegnet til de børn der er kommet godt i gang med læsningen.