En flok venner færdes i byen, mødes og skilles, skændes og flirter. For voksne læsere, der tør at blive udfordret.
Gladiators "Sandalserien" udgiver danske forfattere "på kanten". Formålet er at udvide den danske læsers klassikershorisont. Her præsenteres Poul Vad, der udover at være forfatter, var kulturkonsulent og meget andet. Han skriver her om en samling venner, der går rundt i eksistentiel kedsommelighed i en ikke navngiven by. Der sker ikke så meget, men det er hele pointen; hverdagens trummerum og tingenes fænomenologi. Selv når der sker noget - der holdes fx en stor fest, som er omdrejningspunkt for en del af historien - vender man hurtigt tilbage til hverdagens stilstand. Omslag af Halfdan Pisket, der har stået for hele serien.
Uomtvisteligt en klassiker, der sagtens kan have bud til nutiden. Bogen udkom første gang i 1960, men sproget virker ikke forældet. Den menneskelige kedsommelighed og eksistentielle krise, er ikke syndeligt mindsket siden 1960.
Romanen er skrevet samme år som De uanstændige af Leif Panduro, og rummer samme modernistiske uro og eksistentielle krise, selvom sprogtonen er en ganske anden.