En kulturhistorisk fremstilling om indvandrede russiske jøders vilkår i Danmark i tiden 1882-1943. På lange stræk også en bog om danske jøders historie i samme periode. Kan læses af alle med interesse for emnet, men kan også bruges i videregående undervisning fra gymnasiet og op. Der behøves næppe nogen videre formidling, omslagets fotos fra to jødiske miljøer sender klare signaler.
MT har skrevet en gennemresearchet og veldokumenteret bog om en stor gruppe jøders liv og skæbne i Danmark. En grundig og minutiøs kortlægning af en befolkningsgruppes kultur, af dens dagligliv og "ydre" aktiviteter indenfor arbejde, skole, foreningsliv, litteratur, musik, presse, religion m.v. MT præsenterer en "etablering af en indvandrerkultur". De mange, ikke mindst antisemitiske, omverdensreaktioner afdækkes tillige i en kvantitativ og kvalitativ stor bog, der også rummer et overdådigt billedmateriale (af personer, begivenheder, plakater, bøger, aviser m.v.).
Fx MTs Jiddishland i København, 2005, omend MT anfører at den i alt væsentligt er indoptaget i nærværende bog. Bent Jensens De fremmede i dansk avisdebat, 2000, medtager også de russiske jøder i begyndelsen af 1900-tallet. Litteraturen om danske, og til Danmark indvandrede, jøders skæbne er ellers omfangsrig, se fx titler af bl.a Lone Rünitz og Vilhjalmur Örn Vilhjalmsson.
Flot og velskrevet bog om en jødisk indvandrerkulturs stræben efter at finde fæste i det fremmede på vejen mod integration og måske siden assimilation.