Bogen henvender sig primært til børn i alderen 11-13 år, men kan også anvendes af unge og voksne, som ønsker en klar, kortfattet indføring i det danske folkestyre. Bogen er fremragende som grundmateriale til diskussion om demokratiets spilleregler. Bogen vil næppe af sig selv hitte stort, men da den er overordentlig vigtig og særdeles velskrevet, fortjener den al mulig positiv særbehandling og foromtale.
Det er ganske imponerende, så vidt omkring folkestyret man kommer på blot 50 sider: Demokratiets opståen, enevældens afslutning, frihedsrettigheder og revolutioner. For ikke at nævne kongemagten i dag, folketingets arbejde, lovenes tilblivelse, magtens tredeling og en folketingspolitikers hverdag. Det kan lyde helt overvældende, men sådan er det faktisk ikke - især fordi hele stilen er så klar og fuldstændig uden fyld og sniksnak. Illustrationerne er velvalgte og så opdaterede, som det nu lader sig gøre i et bogligt materiale. Også indholdet er befriende opdateret med helt aktuelle problemstillinger.
Der findes ikke særlig meget materiale for denne modtagergruppe, der så kortfattet og alligevel bredt beskriver det danske folkestyres grundtræk. Og der findes ikke andet materiale, der gør det så godt, enkelt og præcist som her.
Fremragende indføring i det danske demokrati og folketingets arbejde. Præcist og velskrevet med sikkert blik for de allervigtigste begreber og detaljer og ligeså sikkert blik for at frasortere alt overflødigt. Virkelig godt grundkursus i demokrati.