Essays om konsekvenserne ved den omsiggribende tingsliggørelse af andre mennesker, en udløber af tidens rationelle tænkning, der har selvudfoldelse og værdisættelse i centrum. For samfundsinteresserede læsere.
De syv dødssynder er ophav til alle de andre synder, men som Ole Hartling påpeger, er det som om, at man i dag har givet den største af synderne, hovmodet, frit spil. Alting handler om selvværd, stolthed, selvrealisering og benchmarking. Hartling argumenterer for, at man kan tale om endnu en synd, nemlig "tingsliggørelsen af andre mennesker". I ni essays fortæller han om tingsliggørelse på det normativt etiske plan, om tortur som den absolutte tingsliggørelse, om vores liv som styrbare objekter, om døden uden for den rationelle tænkning, om sygeliggørelsen af livskriser, om paternalisme og omsorg, værdighed, selvkærlighed og ikke mindst om sundhedsvæsnets umyndiggørelse og det etiske problem med aktiv dødshjælp.
Bogen kan læses som et opgør med et brutaliseret menneskesyn, der sætter spørgsmålstegn ved menneskers iboende værdi. Det er nogle stærke personlige tekster, der trækker på en række filosoffer og teologer og på litteratur, sange og bibeltekster, på en måde der gør det yderst læseværdigt. Ikke mindst er det Hartlings personlige engagement, der smitter, overrasker og sætter mange tanker i gang.
I fx Den bioetiske vendingAktiv dødshjælpEtik, moral & værdier, Aktiv dødshjælp og Etik, moral & værdier kan man læse mere om flere af bogens emnerI fx Den bioetiske vending, og Etik, moral & værdier kan man læse mere om flere af bogens emnerI fx Den bioetiske vending, Aktiv dødshjælp og kan man læse mere om flere af bogens emner.