Den første videnskabelige udgave af Karen Blixens berømte værk er et must for studerende og opgaveskrivere på gymnasieniveau, men også mange af Blixens lystlæsere vil foretrække denne udgave.
Den afrikanske Farm udkom på dansk i 1937 og behøver ikke nærmere præsentation. Her er den for første gang i en videnskabelig/tekstkritisk udgave. Forlaget har planlagt en lignende udgave af Vinter-Eventyr og håber efterhånden at udsende hele Blixens fiktive forfatterskab. Det er en flot udgave, lækkert tryk, sat efter 1.-trykket fra 1937. Bogens sidste tredjedel er noter og efterskrift om bl.a. tekstgrundlag, forholdet mellem biografi og fiktion samt den kolonihistoriske baggrund. (Spændende læsning, som giver en ny, stor oplevelse af selve værket).
Den afrikanske Farm er kommet i mange udgaver: Den nyeste er en paperback fra 2005, som er sat med moderne retskrivning, og som derfor er temmelig langt fra den oprindelige udgave, men den kan være fin til unge mennesker, som er bange for ældre tekster. I 2001 udkom en rigt illustreret luksusudgave (ved Marianne Wirenfeldt Asmussen), som har 1. udgaven som grundlag men med en del ændringer fra senere udgaver. Disse - og andre tidl. udgaver - er gode nok på deres præmisser, men får nu hård konkurrence fra denne nye udgave.
Den afrikanske Farm er kommet i mange udgaver, men denne dækker et hul i udgivelserne, fordi det er den første videnskabelige/tekstkritiske udgave, som er velkommen til både studerende og lystlæsere.