En selvstændig fortsættelse af Udflytterne, der handler om Phønix, som får en dødelig diagnose og rejser til Indien for at blive helbredt. Romanen har flere temaer: hvordan tackler man udsigten til en kort levetid, og hvordan får man mod til at opsøge det alternative i et fremmed land - et aktuelt emne med mange læsere.
Bogens hovedperson er den unge Phønix, der formodentlig kun har få måneder tilbage at leve i, og som forlader sin kone og lille datter for at rejse til Varanasi i Indien. Mødet med stedet er et kulturchok med fattigdom, nedslidte huse, dårlig hygiejne, ligbål, spiritualitet og religion. Han møder en anden vesterlænding Steven, som minder om hans højtelskede, afdøde far, og som indgyder ham mod til at prøve alternative helbredelsesmetoder. Phønix tør ikke håbe, men omvendt har han ikke noget valg. Sproget er letflydende og beskrivende og giver et troværdigt billede af Indien.
Temaet om dødelig sygdom og den sidste tid, er tidligere beskrevet i romanform, fx J.M. Eriksens Pilgrim og T. Jespersens Tornedans. Romanen her er et nyt bud på en tendens i tiden om at rejse til Indien og opsøge helbredelse.
Romanen giver et fint billede af et menneskes tanker og reaktioner på en dødelig diagnose, et virvar af tanker, der forstærkes af det kaos, der møder ham i Indien. Langsom finder han fodfæste, og tør tro på, at han måske snyder lægerne. C.S. har selv opholdt sig i længere tid i Indien. En hurtig læst, men ikke hurtig glemt bog om et vægtigt emne.