Bogen kan anvendes til elever fra 6. klasse og op. Den kan anvendes til træning af indholdslæsning, i forløb om oplysningstiden, revolutioner eller demokratiets fødsel. Teksten er velegnet til at skabe et hurtigt overblik fx i forbindelse med projektopgaver. Endelig kan den læses af de børn fra 12 år, der har en generel interesse for historie.
Bogen indledes med stormen på Bastillen d. 14. juli 1789 og herefter afdækkes årsagerne til dette drama. Den amerikanske frihedskrig, nye tanker i oplysningstiden samt sult og nød får oprøret til at ulme. Da Ludvig d. 16 indkalder hæren for at dæmpe gemytterne, virker det som en tændstik til krudttønden. Videre fortælles om rædselsregimet under Robespierre og frem til Napoleon. Konsekvenserne for Danmark berøres også. Bogen er relativt letlæst og giver eleven en god fornemmelse af begivenhedernes sammenhæng samt en oplevelse af overblik. Teksten er ledsaget af dramatiske gengivelser af malerier fra tiden og faktabokse. Lærervejledning og opgaver kommer på forlagets hjemmeside.
Den snart ti år gamle Den franske revolution af Barber og den snart tyve år gamle Den franske revolution af Gilbert har også en fin behandling af emnet, men trænger måske til fornyelse.
Fornem historieformidling til målgruppen.