Bogen henvender sig til religionshistorisk og psykologisk interesserede læsere på gymnasialt niveau og derover. Den er ikke vanskelig at læse, men består af ren tekst og har ingen illustrationer, og har dermed en lidt "tør" fremtoning.
Forfatteren har før skrevet bl.a. Visdom og alkymi (2005), der på samme måde som her giver et tværgående indblik i oldtidens græske og indiske kulter og myter. I hendes nye bog er også anvendt gammel- og nytestamentlige tekster. De 3 guder - Shiva, Dionysos og Satan/Djævelen - har alle horn og repræsenterer hver især det uadskillige samspil mellem liv og død. Shiva skildres som skiftevis asket og elsker, og Dionysos som rusens og ekstatens gud. Djævelen er den faldne engel, Guds udsendte frister og er lasternes herre. Til sidst sættes mytologien i forbindelse med psykologien - hos Freud symboliserer den hornede gud libidoet, lysten og dødsdriften. Hos Jung er det en arketype, billedet på menneskets mørke side. Der er sammenhæng med destruktionsdriften som i Holocaust. Bogen er skrevet i et levende sprog med mange eksempler fra myter og moderne litteratur, med notehenvisninger og afsluttende fyldig litteraturliste.
Udover religionshistoriske/mytologiske værker er der enkelte bøger om djævle og det onde, fx Uldall, E.: Djævle og dæmoner, 1995 og Thielst, P.: Det onde , 1993.
Spændende religionshistorisk tværsnit med eksempler fra mytologi og litteratur, der viser det uadskillelige mellem liv og død, opbyggelse og destruktion.