Mange store piger fra 14 år, men også unge kvinder i begyndelsen af tyverne vil kunne identificere sig med bogens personer og deres problemer. Et iøjnefaldende omslag illustrerer og samler bogens temaer.
Det er den 22-årige forfatters sjette bog og den anden om Mathilde. Det er en fordel, men ikke nødvendigt, at have læst første bog om Mathilde. Denne begynder, hvor den første slap. Efter nogle turbulente gymnasieår, der kulminerede med et selvmordsforsøg, skal hovedpersonen finde sig selv. Det gør hun med Wayne Dwyers Befri dig selv i hånden og fire andre piger i den nystartede selvhjælpsgruppe BDS ved sin side. De udfordrer sammen sig selv og hinanden og overskrider egne og andres grænser. Det kommer der en række både morsomme og rørende episoder ud af. Alle pigerne er typer på, hvilke former lavt selvværd kan antage hos unge kvinder, men samtidig er de skildret som piger med stærke personligheder. Undertiden forekommer det lidt firkantet, når forfatterens talerør Mathilde fører sig selv og veninderne slavisk gennem Dwyers anvisninger, men ved bogens slutning møder læseren fem forandrede piger, der tør være dem de er. Sproget er rapt og nutidigt og er med til at karakterisere personerne.
Bogen ligner Mette Honoré og Birgitte Rasmussens bøger om venindeforhold og fælles projekter. Linda Lassen har skrevet om unge piger, der bliver udsat for mobning.
En ungdomsbog med en bred målgruppe, idet unge voksne, der kan lide Nynne og Bridget Jones også kan have glæde af at læse den.