Til elever i overbygningen i samfundsfag/historie. Kan anvendes på lige fod eller sammen med andre bøger om emnet, i fælles forløb, gruppe- eller projektarbejde.
I serien Tidslinjer er hvert opslag en central nøglebegivenhed i bogens tema, i dette tilfælde startende med Jaltakonferencen 1945 og sluttende med Berlinmurens fald og Sovjetunionens kollaps 1989 - 1991. Indimellem behandles Berlinblokaden, Koreakrigen, Rosenbergparret, Ungarn, Sputnik, Cuba, Vietnam og en del andre vigtige personer, begivenheder og konflikter under den kolde krig. Hvert opslag indeholder en grundtekst, fotos, en krydsreference med henvisning til relaterede sider i bogen, en faktaboks og, centralt, en udførlig tidslinje, der kronologisk sætter beslægtede begivenheder ind i en tidsmæssig sammenhæng. Bagest i bogen karakteristik af nøglepersoner under den kolde krig, ordliste, bøger, internetadresser og stikordsregister.
Der findes en del materiale om samme emne, deriblandt adskillige bøger med samme titel, med stort set samme indhold og fra samme forlag. Denne bog fokuserer på det tidsmæssige aspekt, men den adskiller sig ikke nævneværdigt fra de øvrige bøger i indhold.
Da der findes en del andre bøger om emnet må det være op til det enkelte bibliotek/skolebibliotek at vurdere om bestanden er dækkende, relevant og aktuel. Denne bogs forholdsvis neutrale tekst betoner det tidsmæssige i forløbet, men tilfører ikke specielt nyt til emnet.