Bøger om militærhistorie og strategi har deres faste læsere. Desuden kan historieinteresserede læsere, som ønsker at komme dybt ned i stoffet finde bogen anvendelig.
Forfatteren har en militær karriere bag sig og er gået på pension som brigadegeneral. Han har desuden en hovedfagseksamen i historie fra Københavns Universitet. Med en overdådig detaljerigdom beskriver bogen de strategiske tanker og faktuelle begivenheder, der førte til invasionen af Danmark og Norge den 9. april 1940. Beretningen tager sit afsæt i de tanker, der gøres i militærkredse i årene op til 1. verdenskrig. Krigens erfaringer og de strategiske revisioner, som krigens udvikling medfører, beskrives. Endvidere kortlægges mellemkrigstidens efterrationaliseringer. Den danske neutralitetspolitik, der i en vis grad blev respekteret under 1. verdenskrig, bliver tilsidesat af tyskerne i starten af den 2. verdenskrig. Det skyldes bl.a. at både Danmarks og Norges strategiske betydninger blev erfaret og erkendt af stormagterne under 1. verdenskrig.
Der er mange bøger om 9. april og Nazitysklands besættelse af Danmark. Denne bog er enestående i sit lange syn bagud. Bogen sætter invasionen ind i et større perspektiv på grundlag af militære planer, aktioner, erfaringer og analyser før under og efter 1. verdenskrig.
For mange læsere vil bogen synes tung og lang. Men for de rette læsere er det en velkommen bog, der rummer mulighed for fordybelse og ny indsigt.