Interessant fremstilling af dansk økonomis genopretning fra 1976 til 1993 - set fra "maskinrummet". For læsere med videregående interesse for den økonomiske og politiske danmarkshistorie.
Jørgen Rosted (f. 1945) arbejdede fra 1971 til 1976 i Det Økonomiske Råd og fra 1976 til 1993 i Finansministeriet, hvor han bl.a. stod for indførelsen af samfundsøkonomiske modelberegninger. I bogen zoomer han ind på den afgørende epoke i den politiske og økonomiske danmarkshistorie, årene fra 1976 til 93, hvor genopretningen af dansk økonomi fandt sted. I slutningen af 70'erne var dansk økonomi i store vanskeligheder, fordi vi i en årerække ikke havde sat tæring efter næring. Det førte bl.a. til et vedvarende underskud over for udlandet og høj arbejdsløshed. Gennem bogens 9 kapitler redegør Rosted for periodens økonomiske og politiske problemstillinger, og han argumenterer for, hvordan det med indførelsen af økonomiske modelberegninger og en kombination af en hensigtsmæssig penge- og finanspolitik og løsning af de strukturelle problemer lykkedes at komme helskindet ud på den anden side.
Glimrende gennemgang af dansk økonomi fra 1970'erne til 1990'erne. Bogen er i særlig grad læseværdig, da læseren kommer med indenfor i maskinrummet, hvorfra Rosted og andre medarbejdere skabte fundamentet for genopretningen og nutidens stærke danske økonomi.
Økonomisk vækst og velstand i Danmark giver en overordnet beskrivelse af de økonomiske forhold i Danmark fra 1960'erne fra til 2017.