Books / nonfiction

Den post-amerikanske verden


Description


Økonomisk, sikkerhedspolitisk og kulturel analyse af det skifte i den internationale verdensorden der er karakteriseret ved en bevægelse væk fra amerikansk dominans. Hvilke muligheder og udfordringer medfører det? Hvad indvarsler det for USA og landets hidtil dominerende rolle. Og hvordan vil den ny æra tage sig ud, hvad angår krig, fred, økonomi, handel, ideer og kultur?

Reviews (6)


The libraries' assessment

d. 25. May 2009

By

By

Bent Birk Kristensen

d. 25. May 2009

Interesserede i internationale forhold og USA's rolle får her en velunderbygget analyse på et højt fagligt niveau.

Denne bog handler om de seneste store forandringer der finder sted i verden. Forfatteren, international redaktør på Newsweek, beskriver i denne bog de seneste store forandringer der finder sted i verden. I de sidste 500 år har vi oplevet 2 fundamentale ændringer i magtfordelingen globalt. Dels fremkomsten af den vestlige verden, dels USA's opblomstring. Vi er nu inde i det 3. store skifte, som Zakaria kalder "the rise of the rest". Økonomiske opsving præger den globale verden, og verden er mere sikker nu end nogensinde før. Denne succes avler nye udfordringer og farer, og den post-amerikanske verden præges nu fra mange økonomiske og politiske magtcentre, som både består af lande (Kina, Indien, Brasilien og Mexico m.fl.) og internationale organisationer som fx EU. Bogen diskuterer bl.a. USA's rolle i fremtiden og rummer analyser af Kinas og Indiens rolle.

Bogen ligger på linje med andre kompetente analyser af den internationale situation som fx Greenspan, Alan: I en turbulent tid, 2008.

En kompetent analyse af den nuværende internationale situation, USA's og andre globale aktørers rolle og de fremtidsperspektiver udviklingen peger imod.


Berlingske tidende

d. 17. July 2009

By

By

Jesper Beinov

d. 17. July 2009


Politiken

d. 4. July 2009

By

By

Poul Aarøe Pedersen

d. 4. July 2009


Weekendavisen

d. 19. June 2009

By

By

Adam Holm

d. 19. June 2009


Social kritik

Årg. 21, nr. 120 (2009)

By

By

Lars Erslev Andersen

Årg. 21, nr. 120 (2009)


Politik

Årg. 12, nr. 2 (2009)

By

By

Jonas Hedegaard Hansen

Årg. 12, nr. 2 (2009)