Fabulerende og surrealistisk fortælling om pandemi, pirater og privatdetektiver skrevet af en af beatgenerationens store forfattere. Til læsere af amerikansk, eksperimenterende litteratur.
1. del af William S. Burroughs trilogi fra 1983. En flersporet fortælling om frihedssøgende pirater, seksuelt overførte sygdomme og den illusionsløse privatdetektiv Clem Snide, som efter en forsvindingssag, bliver hyret til at finde nogle ældgamle bøger fra det forhistoriske rige "Den røde nats byer". I 1702 stævner den unge Noah Blake og hans venner ud på Opium Jones piratskib på en mission, der skal ændre verden. Som handlingen skrider frem udviskes skellet mellem handlingssporene sig. Personer fra pirathistorien optræder i detektivsporet, for handlingen til sidst fragmenteres i en beskrivelse af et blodigt oprør i Den røde nats byer. Kampscener som samtidigt også finder sted på andre tider og steder. Trilogiens øvrige bind er også planlagt til oversættelse.
Bogen kan læses som en hyldest til individets totale frihed og sejr over de borgerligt kristne normer. Burroughs skriver kontante, korte effektive sætninger, som er en kvalitet i sig selv. Kvinder optræder kun som enkelte baggrundsfigurer mens der i stort set alle kapitler indgår unge mænd, kvælning/hængning og ejakulationer. Dette fylder meget af den i forvejen diffuse handling.
RynkekneppesygenNøgen frokost omhandler også en pandemi af seksuelt vanvid, mens detektiven Clem Snide også optræder i Burroughs Nøgen frokostRynkekneppesygen omhandler også en pandemi af seksuelt vanvid, mens detektiven Clem Snide også optræder i Burroughs .