Digte der videredigter, fortolker og giver ny mening til Det Nye Testamentes fortælling om påsken. Man behøver ikke have speciel teologisk interesse for at nyde disse digte.
Digtene beskriver begivenhederne, som vi kender dem, fra palmesøndag til opstandelsen. De følger handlingen kronologisk og brudstykker fra evangelierne står som citater over flere af digtene. Brønnum, der er også er teolog, lader en "fortæller" stå som en iagttagende figur, der taler historien frem. Digtene bliver både gendigtninger og personlige fortolkninger på de velkendte tekster. Med henvisninger til de historiske og mytologiske navne og begreber der bruges i digtene.
Sproget trækker på bibelens sprogblomster, men bliver aldrig pastiche. Brønnum digter ovenpå med en filosofisk og poetisk tone, så historien både er genkendelig og på samme tid gøres ny igen. Teksten krydres med velvalgte anakronismer og pudsige henvisninger til forfattere og deres værker, fx Blake, Kafka og Kipling. Mytologiske figurer og begreber fra andre religioner optræder og er med til at give det kristne tankegods perspektiv og tyngde. Digtene er ukunstlede, men sikre i deres form. Det er et ambitiøst projekt, der faktisk lykkes.
Brønnum har sit eget hjørne med bibelske gendigtninger, hans egen JuleevangelietBogen er det der kommer genren nærmest. I prosaform findes Bjarne Reuters Bogen til de samme læsereBrønnum har sit eget hjørne med bibelske gendigtninger, hans egen Juleevangeliet er det der kommer genren nærmest. I prosaform findes Bjarne Reuters til de samme læsere.