Irland, 1985. Kortroman om en god mands moralske samvittighed i et fattigt lokalsamfund, hvor et af de berygtede magdalenevaskerier ligger nær ved. For læsere med historisk interesse samt læsere af filosofiske historier.
Kortroman sat i dagene lige op til julen 1985 i Irland. Bill Furlong sælger og leverer kul og brænde til de lokale, hvoraf mange lever yderst fattigt. Han er søn af en 16-årig ugift pige, men morens arbejdsgiver tog dem begge til sig og gav ham en langt bedre opvækst, end han ellers kunne have fået. Nu er han selv gift, har fem døtre og gør sit for at give igen. Én af hans sidste leverancer inden jul er til nonneklosteret, der også huser et magdalenevaskeri. Her ser Furlong noget, der giver ham stof til eftertanke og sætter ham i et moralsk dilemma.
Kort og velskrevet, men ikke nødvendigvis hurtigt læst. En stor del af bogen udspiller sig i et mylder af Furlongs tanker og erindringer om, hvad der var, og hvad der kunne have været. Efter den indledende episode nærstuderer han samfundet omkring sig, og der kan læses meget mellem linjerne og i det usagte.
Irsk litteratur, der gør op med fortiden findes fx hos forfattere som Sally Rooney samt Anne Enright. Vil man vide mere om de berygtede vaskerier, anbefales filmen Magdalene søstrene=The Magdalene sisters.